Marilee Roose // Constitution // Utah House of Representatives District 22

Marilee Roose // Constitution // Utah House of Representatives District 22 (B)

1. Should government invest in funding the arts and humanities at fiscally responsible levels?

Answer: Depends

2. Do you support investing money into K-12 arts and humanities education at fiscally responsible levels?

Answer: Yes

3. Do you believe that arts and humanities education should be required in the k-12 curriculum?

Answer: Yes

4. Do you consider the arts and culture sector to be an economic driver in Utah?

Answer: Yes

5. Do you support Utah's Percent-for-Art Act, which designates 1% of public building costs for public art?

Answer: Unsure

6. Do you support preserving the Utah Historic Preservation Tax Credit?

Answer: Yes

7. Do you support policy that positively impacts tourism, such as the creation of historic and cultural districts?

Answer: No

8. Have you had a personal experience with arts, culture, or humanities that has had an impact on your life? Please explain. (responses to this question were not graded)

Answer: My father graduated from UofU with a music major and spent 26 years as a public school music teacher. A majority of that teaching was in the elementary and jr high level. My mother graduated with a music major and was a concert piano level artist. I started to play musical instruments and singing at the age of 3 and music has been woven into the fabric of my being. I know that my music training benefited me in many ways and added joy to my life. Children are especially benefited by arts. Our public schools should be a place where children can experience a wide range of arts activities without cost as a deterrent.

Additional Comments:

Answer: I am a strong advocate for the arts. I am also a strong advocate for free market activities and am tough when it comes to taxing, especially at the State or federal level, for programs that can be supported at the private level. Arts are at their very best when they are supported and grown organically by people who are passionate about them. When it comes to arts, culture, and humanities people creating for people who come are the ideal. It may be more difficult but it will be what truly makes people happy. I would not be in favor of taxing for the arts.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.